torstai 22. lokakuuta 2009

Heraldiikkaa ja teetä

Kiitos Fleinnille teestä ja tilankäytöstä sekä tietokoneen ryöstökäytöstä, kiitos Juliotelle asiantuntija-avusta ja byrokratiantuntemuksesta. Ja kaikille muille paikallaolleille seurasta ja keskustelusta!

Joimme siis teetä ja säädimme vaakunoiden rekisteröintihakemuksia. Lisäksi liitettiin sähköpostilistalle hiukan mutkaista kautta yhden pitäjäläisen uudempi sähköpostiosoite, missä useamman ihmisen asiantuntemus tuli tällä kertaa tarpeeseen.

Netistä löytyi myös hyvä heraldiikkaohjeistus ja sieltä etsittiinkin Quenivan vaakunarekisteröintilomakkeeseen (hui, mikä sanahirvitys se onkin!) oikeanlaisia vaahteranlehden malleja. Ehkäpä Queniva jossain kohtaa selvittää tännekin, mitä kiemuroita vaakunahakemuksessa on tähän mennessä ollut - tai Juliote kertoo seikkaperäisesti, kuinka se hakemus täytetään, esimerkin kanssa. :)

Myös SCA-kattojärjestön Drachenwaldin kuningaskunnan erilaiset rekisteröintilomakkeet löytyivät näppärästi netistä printaten.

Välillä tietysti santsattiin teetä Fleinnin mahtavasta teevalikoimasta, joka on myös siististi laputettu ja purkitettu. Unelmakeittiö!

Valinnanvaraa riitti.

Keskiviikkoisten tapaamistemme idea onkin aika lailla se, että isäntä tai emäntä tarjoaa teet, mukit, kuuman veden ja mahdolliset makeutusaineet. Muu tarjoilu on sitten usein nyyttärimäistä eli joku leipoo jotain tai saamme maistella isännöivän henkilön senkertaisia kokkauskokeiluja (Gytha varsinkin on erittäin ansioitunut keskiaikaleipuri ja maistattaa meillä toinen toistaan herkullisempia piiraita...). Tällä kertaa meille kuitenkin riitti teepaljous kymmenine makuineen.

Välillä etsittiin myös dokumentaatiota Fleinnin nimirekisteröintiin, ja sekin löytyi kätevästi kattojärjestön nettisivulta. Keskiaikaisia nimiä -sivustokin löytyi.

Taustalla puuhailtiin enemmän tai vähemmän asiaankuuluvia käsitöitä, koska ideahan on, että seurassa tulee saatua jotain aikaankin ja on mukavaa tehdä jotain käsillään. Tässä työn alla on smokkipoimutusta pellavaisen esiliinan yläreunaan, ja hyvin näyttää sujuvan. Taustalla piirretään vaahteranlehtiä vaakunahakemukseen ja oli paikalla yksi epäaikainen virkkaustyökin.

Kaiken kaikkiaan hyvä saldo illalle ja mukavaa yhdessäoloa!
Keskustelu aaltoili siellä sun täällä, opettajantyöstä islannin kielen aakkosiin ja heraldiikasta byrokratiaan. Joskus pitäisi ottaa oikein kunnolla ja keskustella vain takkatulen ja pikkupurtavan äärellä jossain illanvietossa... Elina vihjaili jo, että heidän olohuoneestaan löytyisi takkakin, kunhan sopiva ilta(päivä) sattuisi kalenteriin. Suunnitelmissa siis tarinankerrontailta elävöitettyjen persoonien ympäriltä. Millainen on sinun SCA-persoonasi taustatarina?

***

Unikankareen tiede- ja taidepiiri kokoontuu säännöllisesti keskiviikkoisin kello 18 eteenpäin yleensä jonkun jäsenen kotona, riippuen aiheesta ja sen kertaisen alustuksen pitäjästä. Piirin sivulla on tiedot kunkin viikon suunnitellusta ohjelmasta koko syyskaudelle (tai kevätkaudelle, kunhan se koittaa), mutta sähkopostilistalta saa varmimmin ajankohtaisen tiedon ja viime hetken muutokset. Listalla kannattaa olla jo senkin takia, että sinne tulee kaikenlaisesta muustakin kiinnostavasta tapahtumasta mainoksia, esimerkiksi keskiajan historiasta kertovista luennoista, musiikkikonserteista ja näyttelyistä sekä TV-ohjelmista, joita joku jäsen on huomannut järjestettävän lähiaikoina.


Tervetuloa mukaan!

Frú Dísa Alfsdóttir

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti