maanantai 16. marraskuuta 2009

Keittiökanaa ja pohjatonta vanukasta, seassa muutama menuetti

Unikankareen tanssiväen järjestämä historiallinen tanssileiri on nyt kaiketi kohtuullisen onnistuneesti takana päin. Tarjolla oli kaksi ja puoli päivää tanssia, luentoja tanssihistoriasta, konstruointipajaa, tekniikkatreenejä sekä launtai-illan renessanssi-illallinen ja sen jälkeiset tanssiaiset. Sunnuntainakin ohjelma riitti vielä neljään ja järjestäjät pääsivät jättämään tapahtumapaikan lähempänä seitsemää.

Itse puuhailin tapahtumassa keittiön puolella illallisen pääkokkina, mutta kerkesin sentään tanssiaisten loppuosassa tanssaamaankin. Varsinainen opetusosallistumiseni jäi puoleentoista Elinan ohjaamaan menuettiin munakellon kutsuessa pian takaisin kyökin puolelle.

Lopputulemat tapahtumasta ovat pitkälti positiiviset. Vaikka hommaa oli keittiön puolella olikin suhteellisen paljon, helpottivat korvaamattomat apulaiset aikalailla työtaakkaa. Supertiskarimme Ella selvitti illallistiskit nopeasti ja esitti siinä sivussa vielä muutamat aariat keittiönväelle. Myöskin Susanna ahersi keittiössä koko tapahtuman ajan valittamatta ja iloisin mielin. Myös Mari/ Eleonoora kävi auttamassa keittiössä samoin kuin Johanna, Tonja ja Saija.

Tapahtuman muonitus hoidettiin illallisen ja aamiaspuuron lisäksi kokonaan omin eväin, mikä toisaalta helpotti työtaakkaa, vaikka ihmisten henkilökohtaiset tavarat veivätkin paljon tilaa keittiössä. Illallistähteistä jäi vielä sen verran tähteitä yli, että niistä saatiin koko joukolle vielä rääppiäislounas tähteistä valmistettuine sipulipiirakoineen ja pastalaatikoineen. Kerrankin pääsin myös valmistamaan suunnittelemani ateraikokonaisuuden kahdella edellisella kerralla, kun on tauti kaatanut toipilaaksi juuri ennen tapahtumaa. Hyvä, että Unikankareella osataan ja saadaan paljon aikaiseksi hyvällä yhteistyöllä!

Rouva Gytha Bielke

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti