torstai 29. maaliskuuta 2012

Unikankareen seinävaate

Olisiko jo aika nostaa tämäkin blogi unestaan? Unikankareelle kuuluu nykyään muunmuassa tällaista:

Viime vuonna Aarnimetsässä kirjottiin lohikäärmetilkkuja seinävaatteeksi ja vuoden vaihteessa Unikankareella maalattiin kuolema-aiheisia seinävaatteita. Tämän innostamana on aika tarttua haasteeseen ja aloittaa jo kauan suunniteltu Unikankareen pitäjän oma kirjottu seinävaate.

Tästä se alkaa, Unikankareen seinävaateprojekti!

Toivomuksena olisi, että jokainen osallistuja kirjoisi vähintään kaksi tilkkua: tilkun, jossa on sinisellä pohjalla valkoinen torni (Unikankareen vaakuna) ja tilkun, jossa on valkoisella pohjalla jokin kuvio. Voit myös halutessasi kirjoa vain yhden tilkun, mutta ilmoitathan silloin, kirjotko sinisen tornitilkun vai valkoisen kuviotilkun.

Valkopohjaisen tilkun kuvio saa mielellään liittyä jollain tavalla Unikankareen pitäjään: Se voi olla esimerkiksi jokin unikankarelaisia yhdistävä asia, lempipuuhasi pitäjässämme tai ikimuistoinen tapahtuma Unikankareella tai vaikkapa menneiden Sydäntalvenjuhlien huippuhetkiä. Mikäli mitään Unikankareeseen liittyvää ei tule mieleesi, valkopohjaisessa tilkussa voi olla myös jokin muu kuvio. Tilkuissa voi olla myös kuva-aiheita selventäviä tekstejä.

Valkoisissa tilkuissa voi olla esimerkiksi jotain tällaista.

Unikankareen pitäjä tarjoaa kirjojille pellavatilkut kirjontapohjaksi. Langan materiaalia ei ole määritelty, sillä tehköön kukin reilusti itsensä näköisen tilkun. Erilaisia tekniikoita saa kukin soveltaa samoin mielensä mukaan. Myös applikaatio on sallittua, jopa toivottavaa. Kirjonta-aikaa on vuoden loppuun. Haaveissa olisi komean seinävaatteen valmistuminen seuraavaan Sydäntalvenjuhlaan mennessä.

Erityisesti haluan rohkaista mukaan niitäkin, jotka eivät ole ennen kirjontaneulaan ja lankaan tarttuneet. Tilkut ovat mahtava mahdollisuus harjoitella erilaisia pistoja. Tärkeintä ei ole hieno jälki, vaan se, että kantaa kortensa kekoon yhteisessä projektissa. Apua kirjonnassa saa varmasti esimerkiksi minulta tai muulta Unikankareen väeltä. Mikäli valkoisen tilkun kuvioaihe mietityttää, voimme ideoida sitäkin yhdessä. Olisi hienoa saada kirjontoja mahdollisimman monelta teistä.

Nurjalle puolelle tulee Unikankareen vaakuna, joko laakeriseppeleillä tai ilman.

Eikä tämä projekti ole vain Unikankareen omalle väelle. Mikäli tiesi ovat joskus johtaneet Unikankareen järjestämiin tapahtumiin tai olet joskus kaukaisessa menneisyydessä asustanut Unikankareen mailla, miksipä et kirjoisi muistojasi unikankarelaisista koko pitosalin iloksi?

Tilkkuja saa esimerkiksi viikkotapaamisissa ja tapahtumissa allekirjoittaneelta. Valmiit tilkut toimitetaan samoin unikankareen tiede- ja taideneuvokselle vuoden loppuun mennessä. Minulta voi kysellä myös neuvoja ja lisätietoja seinävaatteesta.

Gytha Bielke

Unikankareen uusi tiede- ja taideneuvos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti